Publikáció - Sok bába közt elvész a gyerek.

Sok bába közt elvész a gyerek.

A legtöbb vevõ nem szakember, nekik legtöbbször csak egy barna-barna hullámkarton, nem tudják megállapítani a különbséget. Ha találkoznak egy jobb árral a piacon, nyugtáznak egy helyzetet avval, hogy most nagyon jó üzletet kötöttem.  

Megy ezek után minden a maga útján, és igen, van ilyen példa is h nincs probléma a csomagolási folyamatban, mert valóban sok esetben, lehet találkozni a piacon olyan csomagolással, ahol az áru túl van biztosítva és a tartalékok még sokat engednek a minõség optimalizálásában. 

De ha ez így van, akkor meg sok pénzt költöttünk idáig feleslegesen vagy a tartalékok azért vannak a hullámkartonban, mert ha jön a tél vagy egy esõsebb nap és megváltozik a páratartalom és a tartalékok már nincsenek meg akkor már van kockázat?

Tudni illik, hogy a papír tulajdonságai ilyenkor megváltoznak és nagy mértékben befolyásolják az élnyomó és beszakító szilárdságát.  

Hol a hiba?  

A dobozgyártás nem kapott megfelelõ információt? Csak egy dobozt, -Ilyet használunk! - kiegészítéssel? Senki nem látta és nem találkozott a termelésben felhasználáskor a csomagoló anyaggal, a beletöltött anyaggal. Nincsenek mért adatok, nincs csomagolás tervezés, ha van akkor formális és csak a befoglaló méretekre vonatkozik, nincs csomagolási utasítás és stb.

  Megy az örökség kézrõl-kézre, a beszállító nem kapott most olyan alapanyagot most másból szállít, errõl senkit nem tájékoztat mert most úgysem veszik észre és egy idõ múlva senki nem emlékezik arra, hogy mi volt ennek a szép történetnek az eleje. 

Itt meg kell említenem, nem feltétlen beszerzési hiányosság csak egyszerûen megtévesztettek. A sokféle információk között keresik a valóst és persze a helyzetük nem könnyû mert még az is nehezíti a feladatukat, hogy nincsenek magyar sem európai szabványok amihez igazodni tudnának. Mindenki valahogy elkeresztelte, nevet adott a hullámkarton lemezeknek és ha ez még viccesnek is tûnik, nem szabálytalan. 

Az összehasonlításhoz szükséges más alternatív mérõszámok mindenkinél megvannak, de ha azt külön nem kérik akkor nagyon kevesen fogják publikálni. Erre csak egy válasz létezik, amit én idáig hallottam, az új kolléga (konkurencia) dolgozzon meg a termékkel. ((hûha!))

www.hirosdoboz.hu   contact@hirosdoboz.hu   2012 All Rights Reserved