Publikáció - Mond meg, ki a dobozgyártód és megmondom ki vagy!

Mond meg, ki a dobozgyártód és megmondom ki vagy!

A felkészült vevõ!

Minden típusát ismerem, mondtam  én ezt már tíz éve is, amikor a vevõ azt mondta az árak egyeztetése után, - rendben van elhiszem h megtudjátok csinálni, már csak egy kérdésem maradt.  Jártál már Pesten?  Természetesen! - vágtam rá, megnyugodva h az utolsó kérdésre is tudtam válaszolni. Nevetett majd folytatta, - mi lesz a megrendelésemmel, ha elüt egy villamos? Akkor még emlékszem, egy pillanatra elöntött a düh -az életemre támadtak! -gondoltam magamban. Még palástolnom sem kellett hogyan érzek mert azonnal megértettem kérdését. - Mi egy szervezetben, folyamat irányításban, ..............bla-bla. Mindig közbe szólt, - ez egy kicsit zavaros. - Tudnád egy kicsit pontosabban leírni? - Ha elromlik egy gépetek? - Szerviz szerzõdések?.........................stb.  Hát az Õ általa gondolt egy kérdésbõl még harminc lett. Fogytam öt kilót, sehol nem volt hozzá képes Norbi meg a diéta. :)

Elkezdtünk dolgozni folyamatosan kontroll alatt tartott. Büntetett és jutalmazott. Megtanított dolgozni, a partneri gondolkozásra, jó kollegává válni. Sokszor megköszöntem, a segítséget amire azt mondta, - hagyd, ez a munkám és nem csináltam volna ha nem láttam volna benne lehetõséget. Büszke vagyok rá h ma is  partnerünk.

  Azóta volt már partner aki azt számolta, hogy a tûzoltóvíz mennyisége elegendõ-e, a gépleállások befolyásolják-e az Õ termékeinek szabadáramlását, mivel ellenõrizzük a nyomtatás színhelyességét, mi történik ha egyszerre tíz ember megy táppénzre...............stb.                                                                       

Úgy kezdtem minden típusát ismerem és közben rájöttem az alapos vevõ nem típus hanem felkészült. 

   Egyik részük abból a nagy nyomásból fejlesztette, lett észrevétlenül része, hogy Õ is egy beszállítója egy vállalatnak és Õ sem áll a az "organikus" tábla tetején. Ott mindig a Vevõ van, aki pénzt ad a munkáért és bizony, hogy elmondhatja a véleményét és akár specifikálhatja a gyártás elõkészítési és közbeni folyamatainkat.

A másik része, aki már ezt  az egyetemen tanulta és ezért tudja a vállalatát a kockázataitól megmenti. Az ajánlat befogadása után meglátogatja beszállítóját és lekontrolálja a napi ûgymenetet, összehasonlítja a leírtakat a látottakkal és elõzõ tapasztalataival.

 Lehet azt mondani ez a kontroling ma már kötelezõ! Mivel.......

..........a "szép magyar és a nyelve" mindig képes volt arra, hogy úgy tudjon leírni dolgokat, hogy a szem tátva maradjon.                                                                                                                                            

Jól felfogott érdekünk az a nyitottság hogy a vevõ orientált igényeit jól és mihamarabb teljesítsük!

www.hirosdoboz.hu   contact@hirosdoboz.hu   2012 All Rights Reserved