Publikáció - A magyarok istenére esküszünk..............?!

A magyarok istenére esküszünk..............?!

Üdvözlünk minden kedves látogatót a Hírös Doboz Kft honlapján!

Vedd a magyart, védd a hazait!

BELEGONDOLT MÁR ABBA, HOGY AMIKOR VÁSÁROL EGY HIPERMARKETBEN, VAGY CIPÕT, MÛSZAKI CIKKET VÁLASZT  EGY BEVÁSÁRLÓKÖZPONTBAN, AZZAL NEM CSUPÁN A SAJÁT SZÜKSÉGLETEIRÕL GONDOSKODIK, HANEM BEFOLYÁSSAL VAN HAZÁNK GAZDASÁGÁRA IS?

Tucatnyi vállalkozás sorsa múlhat azon, milyen termékre, szolgáltatásra költi el a pénzét. De a magyar élelmiszerek, termékek megvásárlásával nem csupán munkahelyeket óvunk meg idehaza, hanem nemzetgazdaságunk fejlõdését is segítjük. Okos választással nem csak forint százmilliárdok külföldre áramlását akadályozhatjuk meg, de biztosak lehetünk abban is, hogy ellenõrzött, minõségi portékák kerülnek otthonunkba.

Hazánkban marad

A tudatos fogyasztás, a minõségi termékek iránti elkötelezettség az Ön számára is legyen fontos érték! Legyen fontos, hogy szerettei asztalára csak a legjobb minõségû, valóban ellenõrzött termékek kerüljenek, ezeket a feltételeket könnyebben ellenõrizheti a hazai gyártóknál, szolgáltatóknál. Legyen Ön is aktív részese a magyar termékek versenyképességének megteremtésében! Egy ország gazdasági helyzetét ugyanis jelentõs mértékben befolyásolja a hazai termelõk, illetve szolgáltatók által kínált termékek értékesítésének sikere. Közgazdászok szerint, ha bevásárlásaink során csupán 10-25 százalékkal vennénk több magyar árut az eddiginél, az éves szinten megközelítõleg 500-600 milliárd forinttal több bevételt jelentene az országnak. Márpedig a gazdasági válság éveiben minden fillérre szüksége van a talpon maradt hazai cégeknek, a számtalan kis- és középvállalkozást mûködtetõ magyar családnak.

Gazdasági hatás, hazai piac védelme

A hazai termékek vásárlásával hazai munkahelyeket támogatunk. A munkahelyek fenntartásával a munkanélküliek számát csökkentjük. Az új munkahelyekkel új bevételek jutnak az állam kasszájába és csökkennek a kiadások, mint például a munkanélküli segély. A hazai munkavállalók hazánkban fizetik az adókat, és költik el jövedelmüket, ezzel komoly bevételhez juttatják a magyar államot. Az állami bevételek növekedésével pedig javítani lehet az egészségügy és az oktatás színvonalát, az életkörülményeket, vagy például támogatni lehet a gyermekvállalást. Mindemellett a hazai termék lényegesen kevesebb környezetszennyezéssel jár, hisz sokkal kevesebb utat kell megtennie a terméknek a gyártótól a vásárlóig. A képlet tehát nagyon egyszerû: ha magyar terméket vásárol, az azt elõállító vállalkozás itthon költi el a nyereségét, miközben más hazai cégek szolgáltatásait veszi igénybe. Minél nagyobb bevételre tesz szert, annál nagyobb esélye van a munkahelyteremtésre, s mivel adóit idehaza fizeti be a költségvetésnek, ezáltal saját országa gazdaságát támogatja, melynek fejlõdésébõl valamennyien profitálunk. Az Ön által elköltött pénz végül így kerül vissza a saját zsebébe.

Mi a magyar?

A tudatos vásárlók minden esetben odafigyelnek az áru eredetére, sõt, a korábbiaknál jobban keresik a magyar származású portékát. Tízbõl nyolc vásárló manapság szívesebben tesz magyar, mint külföldi élelmiszert a kosarába, a tudatosabb fogyasztást a szennyezett importárukról szóló sûrû híradások is erõsítik. Akár hipermarketben, akár kis boltban vásárol, nézze meg Ön is a termékek származását a csomagoláson, mert a magyarok háromnegyede ma már tudatosan figyel arra, hogy hazai élelmiszer kerüljön a családi asztalra.

Hogyan lehet felismerni a magyar termékeket?  Segíthetnek a választásban az alábbi szempontok:

Attól, hogy magyarul kínálják nekünk, attól még nem magyar termék! A rutinos értékesítõ bemutatkozásában ma már nem hangzik el, hogy melyik nyugat-európai óriás leányvállalata ahonnan Õ érkezett. A napról-napra növekvõ létszámú tudatos vásárlók megtévesztésére hatalmas ötlettel rukkoltak elõ a külföldi vállalatok. Magyar vagy magyaros hangzású cégnevet választanak és magyar névvel keresztelik termékeiket. Zseniális. *

Mit jelent a KÓD?: A GS1 Prefix (pl.: 599)

semmilyen módon nem utal a gyártó székhelyére, vagy a gyártás fizikai helyére, az országra. Ugyancsak nem megállapítható a segítségével, hogy a termék magyar termék, avagy sem. Ez a szám arra utal, hogy az adott termék gyártója, vagy forgalmazója, aki a terméket globálisan egyedi azonosítószámmal látta el, a hazánkban a GS1 globális szabványrendszert képviselõ GS1 Magyarország Zrt-nél igényelt termékek azonosítására alkalmas számtartományt, ún. GS1 Cégprefixet.

Figyelje a MAGYAR TERMÉK VÉDJEGYET!: Keresse a védjeggyel ellátott termékeket, amelyek biztosítanak minket az áru eredetérõl! A Magyar Termék Kft. védjegyével ellátott termékek garanciát jelentenek arra, hogy: 

 

 

Nézze meg a GYÁRTÓT a csomagoláson!:

A csomagoláson feltüntetett gyártó nevébõl, cégformájából lehet következtetni a termék eredetére. Vigyázzon!  A forgalmazó nem egyenlõ a gyártóval!

Vásároljon közvetlenül a TERMELÕTÕL!:

Ha teheti, vásárolja meg közvetlenül a termelõtõl a terméket, így kikerülheti a kereskedelem útvesztõit, biztos lehet az áru eredetében, minõségében.

Felelõsen a társadalomban

Jó, ha tudja: a magyar termék vásárlása elsõsorban nem ideológiai kérdés, nem a politikai elkötelezettség függvénye. Ám fontos, hogy a növekvõ nemzetközi versenyben felismerjük a helyi értékek erejét, nemzeti kincseink gazdagságát. Támogassa a hazait, a helyit (nemcsak itthon, külföldön is), legyen tudatos környezetünket, társadalmunkat illetõen!

Kecskeméti Attila

Magyar Termék Nonprofit Kft

 

(* kiegészítés)

www.hirosdoboz.hu   contact@hirosdoboz.hu   2012 All Rights Reserved